De bedste bananmuffins uden sukker

Lørdag eftermiddag fik jeg sådan en lyst til at bage og med 3 godt modne bananer i skålen var valget ikke svært. Jeg fandt en af mine gamle opskrifter på bananmuffins og lavede lidt om på den, så den både blev lidt sundere.

Jeg fik hurtigt blandet dejen og bagt en portion duftende bananmuffins med chokoladestykker i. Mens de kølede lidt af var vi på årets første mostur. De udendørs potter skal pyntes med mos for snart er det jul, jeg elsker den tid og tyvstarter altid i november ♥

”De bedste bananmuffins uden sukker” er virkelig lækre og søde. De 12 stk. som jeg fik bagt var hurtigt væk og hvis man ikke vidste bedre ville man tro at der var almindelig sukker i. 

Jeg har sødet de lækre muffins med godt modne bananer, vaniljepulver, bløde dadler og lidt hakket chokolade. Vælger man som jeg en chokolade sødet med stevia er disse muffins helt uden sukker. 

Dette er bestemt de bedste bananmuffins uden sukker jeg endnu har bagt og samtidig er de også glutenfri.

De bedste bananmuffins uden sukker, 12 stk.:

  • 2 æg
  • 3 modne bananer
  • 8 bløde dadler
  • 1 dl mandler
  • 3 dl glutenfri mel, Rød Finax
  • 1/2 dl rapsolie
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 tsk. bagepulver
  • 50 g mørk chokolade evt. sødet med stevia
  1. Kom mandlerne i foodprocessoren og kør dem til en lidt grov mel. Hæld det over i en skål.
  2. Kom æg, dadler og bananer i og kør det godt sammen.
  3. Tilsæt de tørre dele og kør det hurtigt i mens olien samtidig tilsættes.
  4. Hak chokoladen groft og hæld den i dejen. Bland hurtigt på lav styrke.
  5. Skyl en silikoneform i koldt vand eller gør parpirforme klar.
  6. Kom dejen i til lidt under kanten. De hæver flot op.
  7. Bages midt i ovnen ved varmluft og på 180 grader i 15-17 minutter.
  8. Lad de lækre bananmuffins køle af på en rist.
Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title