De bedste glutenfri bananmuffins uden sukker

Sommerhuslivet nydes i fulde drag, mens vi prøver at ignorere den lidt kolde danske sommer. Vi hygger os sammen og sørger for at være ude, at nyde solen når den er der. Forleden var det dog noget koldt og blæsende, så jeg gik en tur i køkkenet og bagte lidt lækkert til kaffen. 

En stak godt modne bananer blev forvandlet til de lækreste muffins med gode økologiske råvarer uden tilsat sukker og gluten. Disse bananmuffins er tilmed så lette og hurtige at lave, hvilket jeg også ofte gør. De modne bananer giver masser af sødme sammen med en håndfuld Medjoul dadler. Jeg har også tilsat lidt mørkt hakket chokolade sødet med stevia og det giver lige lidt ekstra mums ♥

 

De bedste glutenfri bananmuffins uden sukker, 12 stk.:

  • 2 æg
  • 4 modne bananer
  • 8 bløde Medjoul dadler
  • 1 dl mandler
  • 2 dl glutenfri mel, Rød Finax
  • 1 dl fuldkornsrismel
  • 1/2 dl rapsolie
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 tsk. bagepulver
  • 50 g mørk chokolade evt. sødet med stevia
  1. Kom mandlerne i foodprocessoren og kør dem til en lidt grov mel. Hæld det over i en skål.
  2. Kom æg, dadler og bananer i og kør det godt sammen.
  3. Tilsæt de tørre dele og kør det hurtigt i mens olien samtidig tilsættes.
  4. Hak chokoladen groft og hæld den i dejen. Bland hurtigt på lav styrke.
  5. Skyl en silikoneform i koldt vand eller gør parpirforme klar.
  6. Kom dejen i til lidt under kanten. De hæver flot op.
  7. Bages midt i ovnen ved varmluft og på 180 grader i 15-17 minutter.
  8. Lad de lækre bananmuffins køle af på en rist.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latest from Instagram

Copyright © 2019 · Theme by 17th Avenue

Translate »
Menu Title