Sprøde glutenfri chokoladespecier med appelsin


Vores ynglings julesmåkage er chokoladespecier med et pift af appelsin. De smager så skønt og er et fast indslag i julekagedåsen hvert år. Da vi har nogle i familien med glutenallergi har jeg forsøgt at lave disse småkager glutenfri. Det er faktisk lykkes ret godt, hvilket jeg kan se på indholdet i kagedåsen, for den er tom. 

De smager mindst lige så godt som de traditionelle bagt med hvedemel og jeg er ret sikker på at det bliver de glutenfri der bages næste jul, for så kan alle smage ♥

I stedet for hvedemel har jeg brugt fint mandelmel og en glutenfri melblanding som jeg har fundet i Rema. Jeg var meget spændt på at skære i dejen som jeg havde rullet til en pølse i bagepapir og lagt på køl. Det var ret nemt at skære rullen ud i tynde skiver som blev fordelt på 4 bageplader. 

Tips: Mandelmel er let selv at lave hvor mandlerne blendes fint i en blender eller foodproccessor.

Glutenfri chokoladespecier med et twist af appelsin:

  • 200 g glutenfri mel ( det er den røde karton fra Rema)
  • 140 g smør
  • 150 g sukker
  • Revet skal fra 1 øko appelsin
  • 1/2 tsk. ren vaniljepulver
  • En knivspids salt
  • 100 g mandelmel
  • 1 æg
  • 50 g hakket mørkt chokolade
  1. Bland de forskellige ingredienser undtagen den hakkede chokolade. Dejen samles hurtigt og tilsættes til sidst chokoladen, så dejen ikke bliver helt chokoladefarvet.
  2. Dejen formes til en aflang pølse i bagepapir og kommer enten på køl i ca. 1 time eller i fryseren til senere brug.
  3. Det er en fordel at dejen er meget kold eller let frossen når den skæres ud i ca. 3-4 mm tykkelse.

De lækre chokoladespecier med et twist bages ved 180 grader i ca. 8-10 minutter. Herefter afkøles de på en rist og opbevares i en kagedåse.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title