Hokaidosuppe med appelsin

image

Endelig er det ved at være tid for hokaidosuppe igen. Jeg var så heldig at falde over store fine fynske hokaidoer og jeg købte straks to. Egentlig har jeg selv sået nogle og plantet dem ud i store krukker på terrassen, men de har stået for koldt og blæsende tror jeg. Der er hokaidoer på planterne, men de er  for små til en portion suppe. Jeg håber at der kommer mere sol og sommer næste år hvor jeg vil forsøge mig igen.

image

Jeg har lavet hokaidosuppe ud af de købte og med 2 stk. så blev der en pæn stor portion, meget stor faktisk. Den færdige suppe kunne lige være i en 5 liters gryde, men at lave store portioner er lige noget for mig. Denne slags suppe kan nemlig sagtens fryses og der er ikke noget bedre end at tage en gang færdig hjemmelavet suppe op af fryseren på en dag, hvor der ikke er så meget tid. Det er jo smag og behag hvor tyk eller tynd man bedst kan lide sin suppe og denne gang blev den lige til den tykke side. Det er der heldigvis råd for og man tilsætter bare noget mere vand indtil den har den rette konsistens.

image

Denne gang har jeg tilsat lidt revet appelsin samt saft og det giver et dejligt pift til suppen. Portionen giver som sagt tæt på 5 liter, hvilket er det dobbelte af hvad jeg plejer at lave, så hvis opskriften halveres så passer det med en normal portion.

Hokaidosuppe med appelsin:

  • 2 store hokaidoer
  • 6-8 kartofler
  • 3 løg
  • 4 store gulerødder
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stor skive ingefær
  • 1/2 gurkemejerod
  • 1/2 appelsin, revet skal og saften deraf
  • salt, peber
  • 1 tsk. spidskommen med top
  • 1 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. chilliflager
  • ca. 1 1/2 l vand
  • 3 dl fløde

Toppings: 

  • Skyr eller græsk yoghurt
  • Æble i tern eller granatæblekerner med lidt appelsinsaft
  • Ristet græskar eller solsikkekerner
  1. Skyl alle grønsagerne grundigt og skær dem ud i store tern. Hokaidoen skæres over og alle kerner mm. fjernes. Herefter skæres den ud i store tern incl. skal.
  2. Kom grønsagerne i en gryde,  det skal nu sauteres med lidt olivenolie i et par minutter. Tag først det halve og kom det herefter over i en skål, mens den sidste halvdel sauteres. Til sidst fyldes det hele tilbage i gryden igen. Der hældes vand ved så 3/4 del af grønsagerne er dækket, jeg brugte 1, 5 liter. Læg ingefær, gurkemejerne og krydderier ovenpå og småkog hele herligheden i ca. 20 minutter og til det er mørt.
  3. Når det hele er mørt fjernes ingefær og gurkemajeroden. Det hele blendes grundigt med en stavblender og der tilsættes nu fløde. Smag suppen til med salt og peber hvorefter det får et kort opkog.
  4. Server hokaidosuppen med et top af skyr, lidt appelsinmarineret æbletern og et drys ristet kerner.
Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title