Hybenmarmelade med æble og mandler

image

Da jeg plukkede hyben til hybensuppe forleden blev der 250 g rensede hyben i overskud. Det er lige nok til en lille portion hybenmarmelade med æble og mandler, og giver 2 glas marmelade.

image

Hybenmarmelade med æble og mandler, 2 glas:

  • 250 g rensede og halverede hyben
  • 150 g skrællede æbler i små tern
  • Lidt citronsaft
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 90 g rørsukker
  • 90 g smuttede og hakkede mandler

Alle ingredienserne hældes i en gryde og bringes langsomt i kog. Der røres af og til og marmeladen småkoger i 20-30 minutter. Når den har den rette konsistens hældes hybenmarmeladen på atamonskyllede glas. Glassene lukkes til med det samme. Hybenmarmelade opbevares på køl.

image

Hybenmarmelade med æble og mandler er lidt rustik i det og smager skønt på en nybagt bolle.

image

Vores gamle Discoryæbletræ giver overvældende med æbler som altid. Et dejligt spiseæble som kan bruges til alt. Nu også som ingrediens i mit hybenmarmelade. Økologiske og i massevis ♥

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latest from Instagram

Copyright © 2018 · Theme by 17th Avenue

Translate »
Menu Title