Panforte

For første gang har jeg prøvet at lave denne julekage, Panforte. Julekagen som kan gemmes i uendelig tider, hvis den da ikke bliver spist inden. Passer man godt på den og pakker den godt ind siges der at den kan holde sig i op til et år i køleskab.

Så længe holder denne Panforte ikke er jeg ret sikker på. Den er nu prøvesmagt og skal snart pakkes godt ind. Jeg må se om jeg kan gemme den godt i køleskabet, så vi har noget lækkert til kaffen i juledagene.

Panforte er nærmest konfekt som skal nydes i mindre stykker og jeg kan roligt love, at det smager skønt. Jeg har brugt 3 forskellige slags nødder; mandler, hasselnødder og pistacie. Derudover er det masser af god mørk chokolade i og for give det lidt syrligt har jeg tilføjet tranebær. Det giver et dejligt friskt pift til al chokoladen. 

Opskriften er fra Markus Grigo, en af dommerne fra “Den store bagedyst”. Opskriften er tilgængelig på nettet så derfor går det nok an at gengive den her. 

Kagen er super let at lave og har man ikke lige de her 3 slags nødder går det også an med andre, fx valnødder. Panforte er så lækker at den kommer med på vores favoritliste på julebagværk.

Panforte:

  • 100 g mandler
  • 100 g hasselnødder
  • 75 g pistacie
  • 80 g tørrede tranebær
  • 150 g akaciehonning
  • 200 g brun farin
  • 200 g hvedemel
  • 25 g kakao
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 200 g god mørk chokolade, 70%
  • Flormelis til drys
  1. Vej nødderne af og hæld dem op på en bageplade.
  2. Vej de tørre dele og sigt det gennem en si. Stil til side.
  3. Rist nødderne ved 170 grader i 8-10 minutter. Hold dem varme.
  4. Varm og smelt honning og brun farin. Tag herefter gryden fra varmen og smelt chokoladen heri.
  5. Kom de tørre dele i sammen med nødder samt tranebær og bland det hurtigt sammen.
  6. Skyl en rund silikoneform med koldt vand, kom chokolademassen op i og tryk det godt sammen.
  7. Panforte bages ved 170 grader i 15 minutter.
  8. Herefter vendes den ud på en tallerken, drysses med flormelis og afkøles.

Den afkølede Panforte pakkes godt ind i bagepapir og opbevares på køl i en plastikpose.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title