Ribssaft

imageimage

Det er lige nu sæson for at plukke bær og vi har efterhånden mange slags og i rimelig store mængder. De fleste bær spiser vi med det samme eller fryser ned, men ikke ribsene. Jeg laver nemlig ribssaft af alle de ribs vi har og det bliver til en dejlig saft.

En mild solskinsmorgen i sommerferien  gik jeg ned i den nederste have for at plukke ribs. De var ikke helt modne allesammen, så det blev til en mindre portion. Haven er tæt dernede, (læs vild) og der lever i perioder et rådyr som vi kalder Vera. Det er for det meste ret hyggeligt med undtagelse af når hun spiser for mange af mine roser. Hun må være ret tam for hun vover sig helt op til vores bagdør om natten, hvor hun tynder ud i en sort kløver som står der.

image

Denne morgen så jeg nu ikke Vera og kunne uforstyrret plukke mine ribs. De blev straks skyllet og renset hvorefter de kom i en gryde med lidt vand. Mine ribs bliver ikke ribbet da det er ganske unødvendigt. De kogte til de begyndte at briste og blev herefter presset op mod grydens sider med en grydeske, så alt saften kom ud. Herefter fik det lov at stå på komfuret da vi tog en tur i sommerhuset.

Næste morgen blev saften siet fra ribsene og der blev målt og vejet så den rette mængde rørsukker kunne tilsættes sammen med ren vaniljepulver.

imageimage

Da ribssaften var kølet godt af blev det målt af og hældt på frostposer for jeg fryser min saft så behøver jeg ikke tilsætte noget konservering. Det bliver nøje afmålt så det passer til de glasflasker som jeg har og de kan indeholder 750 ml. Det er flasker som har indeholdt friskpresset æblemost fra Fyn, det køber vi i store mængder når vi ikke selv har æbler til at presse.

Ribssaft er skønt og det nydes i store mængder godt med isterninger når det er varmt. Vi nåede lige at få en lille uge med sol og sommer inden ferien var brugt op. Det var så skønt ♥

imageimage

 

Print Friendly, PDF & Email

About Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2020 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log in

Translate »