Rygende varm hokaidosuppe på kolde dage

Endelig kom sneen til vores landsdel også og den er længe ventet. Jeg synes at det er noget så hyggeligt når det sner og det hører bare vinteren til. Ikke noget med regn og rusk, næh så hellere sne, frost og solskin. Det giver lyst til traveture i skoven og bagefter hjem til noget at varme sig på.

Jeg havde en pose hokaidotern i fryseren fra sommerens høst og det inspirerede mig til at lave en portion rygende varm hokaidosuppe, hvilket jo er ret oplagt til kulden og snevejret lige nu.

Jeg tilberedte de øvrige grønsager først og  sauterede dem godt i smagsneutral kokosolie. Herefter kom jeg de frosne hokaidotern i sammen med bouillon og krydderier,  så alle grønsager var dækket. Det hele blev kogt til grønsagerne var møre, kokosmælken kom i, hvorefter det hele blev blendet i gryden med en stavblender og smagt til med salt & peber og evt. lidt mere krydderi.

Imens suppen kogte ristede jeg græskarkerner i kokosolie på en pande og gav dem til sidst et drys salt. Det blev topping til suppen sammen med en god top havreyoghurt og et drys æbletern. Uhm det smager skønt og det bedste er at suppen kan fryses ned i mindre portioner, hvis der skulle være en rest ♥

Jeg har valgt at bruge kokosmælk i stedet for fløde og havreyoghurt i stedet for et andet mælkeprodukt, så retten er ren vegansk. 

Hokaidosuppe, 4-6 personer:

  • 1 kg hokaido i tern
  • 3 løg i tern
  • 4 fed hvidløg i skiver
  • 4 store gulerødder i tern
  • 5 kartofler i tern
  • 3 tsk. St. spidskommen
  • 2 tsk. St. koriander 
  • 1 tsk. gurkemeje 
  • Salt & peber
  • Lidt citronsaft
  • 1 liter grøntsagsbouillion
  • 1/2 ds. kokosmælk
  • Smagsneutral kokosolie
  • Ristede græskarkerner med et drys salt
  • Havreyoghurt
  • Æbletern
  1. Rengør grønsager og skær dem ud i mindre tern. 
  2. Svits grøntsagerne i smagsneutral kokosolie.
  3. Tilsæt de frosne hokaido tern sammen med bouillon og krydderierne så alt er dækket. 
  4. Lad suppen småkoge til alle grøntsagerne er møre.
  5. Blend grøntsagerne, tilsæt kokosmælken og smag suppen til med salt, peber og evt. mere krydderi.
  6. Hæld et portion suppe op i en tallerken og kom topping på i form af græskarkerner, havreyoghurt og æbletern.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latest from Instagram

Copyright © 2019 · Theme by 17th Avenue

Translate »
Menu Title