Solbærsyltetøj

Hverdagen er godt igang igen og en skøn ferie er brugt. Sidst i ferien fik jeg plukket solbær fra buskene i haven. Det gav ikke så godt med solbær i år men lidt har også ret. Der har lige været nok til et par flasker solbærsaft, lidt til fryseren og til denne portion solbærsyltetøj.  Det var en mindre portion og lige nok til 2 glas, som helt sikkert vil blive nydt til både nybagte boller, pandekager og ovenpå en portion skyr. Det smager skønt og er smækfyldt med c vitaminer.

Solbærsyltetøj, 2 glas:

  • 500 g skyllede og ribbede solbær
  • 400 g sukker 
  • 1/4 dl vand
  1. Solbærene rengøres, ribbes og hældes i en gryde.
  2. Solbær og vand bringes i kog under låg og sukkeret tilsættes hvorefter solbærene småkoger uden låg i 10 minutter.
  3. Glassene skoldes og skyldes med atamon hvorefter den varme syltetøj hældes på glassene. De lukkes med det samme. Opbevares på køl. 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title