Sidste års høst af de lækre amerikanske blåbær var pæn stor og i fryseren ligger der stadig mange poser. Det gav inspiration til denne portion blåbærsylt med chiafrø. Det smager skønt, sødt og er ikke tilsat andet sødning end en smule ahornsirup, som jo er et canadisk naturprodukt, der er tappet direkte fra en sukkerahorn. Tænk at have sådan et træ i haven 😊
De frosne blåbær tager jeg ud af fryseren aftenen før jeg vil lave blåbærsylt. Blåbærene bliver hældt i en gryde og står så og tør op hen over natten. Herefter laver jeg den lækre blåbærsylt med chiafrø og det tager ikke lang tid. Jeg giver det kun et hurtigt opkog så blåbærene bevares hele.
Denne blåbærsylt smager sødt og dejligt, jeg bruger det som tilbehør til fx disse små tykke bananpandekager , i min morgenskyr eller ovenpå nybagte boller. Det smager ligesom marmelade, men indeholder kun sunde sager og intet sukker.
Blåbærsylt:
- 250 g frosne blåbær
- 2 spsk. chiafrø
- 1/2 tsk. vaniljepulver
- 1/4 dl ahornsirup
- Blåbær hældes i en gryde sammen med ahornsirup, vaniljepulver og chiafrø.
- Bland det hele godt og lad det stå og tø langsomt op.
- Efter nogle timer eller næste morgen røres der godt i blåbærblandingen og det bringes langsomt i kog.
- Rør godt i det og giv det et hurtigt opkog.
- Afkøles og hældes på glas som opbevares på køl.
Skriv et svar