Glutenfri bananmuffins uden sukker

Det er blevet marts og vi er allerede godt i gang med den første forårsmåned. Trods regn, blæst og kulde så fornemmer man også tydeligt at det nu er forår. Det er enkelte skønne dage med sol og blå himmel, og dagene er blevet længere. Det er en skøn årstid og min ynglings♥  Vi tilpasser os årstiden så godt vi kan og er ude så meget som muligt. 
Forleden hvor det regnede blev formiddagen dog brugt i køkkenet, hvor disse lækre bananmuffins blev bagt. Frugtskålen indeholdt 4 godt modne bananer som kaldte på at blive brugt og jeg tænkte straks på en portion sunde og glutenfri muffins.

Jeg har tilsat dadler og lidt vanilje, som udover bananerne tilfører mine muffins godt med sødme, så de ikke behøver mere. Mine bananmuffins er bagt glutenfrie og er virkelig nemme at lave. Jeg bruger en silikoneform med plads til 12 muffins, som jeg skyller godt i koldt vand inden dejen kommer i. Efter endt bagetid er det nemt lige at tage dem op af formen og stille dem på en rist til afkøling. 

Eftermiddagen bød på dejlig blå himmel og lidt sol samt dejligt besøg af mellemstebarnet. Efter kaffen og de lækre bananmuffins gik vi en tur i skoven, så til de vilde heste, som er i området og fik dagens motion. Det var nu rart at komme ind i varmen igen, få en ekstra kop kaffe og en bananmuffins ♥

De bedste glutenfri bananmuffins uden sukker, 12 stk.:

  • 2 æg
  • 4 modne bananer
  • 8 bløde Medjoul dadler
  • 1 dl mandler
  • 2 dl glutenfri mel, Rød Finax
  • 1 dl fuldkornsrismel
  • 1/2 dl rapsolie
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 tsk. bagepulver
  • 50 g mørk chokolade evt. sødet med stevia
  1. Kom mandlerne i foodprocessoren og kør dem til en lidt grov mel. Hæld det over i en skål.
  2. Kom æg, dadler og bananer i og kør det godt sammen.
  3. Tilsæt de tørre dele og kør det hurtigt i mens olien samtidig tilsættes.
  4. Hak chokoladen groft og hæld den i dejen. Bland hurtigt på lav styrke.
  5. Skyl en silikoneform i koldt vand eller gør parpirforme klar.
  6. Kom dejen i til lidt under kanten. De hæver flot op.
  7. Bages midt i ovnen ved varmluft og på 180 grader i 15-17 minutter.
  8. Lad de lækre bananmuffins køle af på en rist.
Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title