I sidste weekend bagte jeg en portion af disse glutenfri grove stykker med hampefrø. De blev super gode og nogle blev bl.a. nydt sammen med en god ost og min nylavede Solbærsyltetøj. Hampefrø er super sunde og giver bollerne et godt knas.
Jeg er stadig importeret over hvor flotte og gode disse boller bliver. De er rigtig lette at røre sammen og hæver i en kvardratisk slikbøtte. Efter endt hævning i køleskabet natten over vendes dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord. De holder fint formen, når de bliver skåret ud i 9 kvardratiske stykker. Denne gang har jeg vendt bollerne i glutenfri havregryn og for noget tid siden bagte jeg disse Glutenfri havrestykker med kerner som blev vendt i groft majsmel.
Bollerne lægges på bagepapir som kommer over på en meget varm bageplade og derefter ind i ovnen hvor de bages til de har en sprød skorpe og bund.
Glutenfri grove stykker med hampefrø, 9 stk.:
- 30 g hele hampefrø
- 7 dl vand
- 20 g loppefrøskaller
- 6 g GF gær
- 2 tsk. groft salt
- 75 g majsmel
- 75 g boghvedemel
- 100 g GF havregryn
- 250 g havremel
- Hæld vand i skålen sammen med gær og loppefrøskaller. Bland det godt og lad det stå lidt.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og tilbagehold lidt af havremelet. Det kan være lidt forskelligt hvor meget der skal i, men min dej var ikke så flydende.
- Kom dejen ned formen som er smurt med rapsolie og pres den godt ned i med en våd dejskraber.
- Lad bøtten med dejen stå ude i stuetemperatur i 2 timer og herefter i køleskab i 12-24 timer.
- Tænd ovnen på 230 grader på varmluft og lad en bageplade varme med.
- Kom dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord og skær dejen ud i 9 lige store stykker.
- Når ovnen er klar trækkes bollerne på bagepapiret over på den varme plade.
- Bag bollerne i ca. 30-35 minutter og til de har fået en fin farve på bund og top.
- Afkøl bollerne inden de skæres over og spises.
Gurli Nielsen skriver
Hvad er GF gær?
Betina skriver
Hej🌸🌸🌸
Det er glutenfri gær.
Vh.
Betina