Hortensiakrans

Haven er lige nu fyldt med hortensia i alle mulige skønne farver. Jeg har efterhånden fyldt haven godt op med dem og det er dejligt med alle de blomster, når de fleste af havens stauder og roser for længst er afblomstret. Vi har næsten altid et par krukker med hortensia og det er disse jeg planter ud i haven om efteråret sammen med forskellige tilbud jeg er faldet over i vores Rema 1000, specielt sidst på sommeren, hvor de kan købes til 10-20 kr.

Havens hortensia er begyndt at falme let og det er nu de kan plukkes og tørres til fine buketter eller bare som en enkelt blomst på et fad eller i vase.

Vi har et overflod af de fine hortensia i haven og jeg er nu en hortensiakrans rigere. Halmkransen havde jeg i gemmerne og efter en lille runde i haven havde jeg også en kurvfuld fine let falmede hortensia.

De er vokset godt til og blevet til store buske efterhånden, så det er let at fylde en kurv fuld til en hortensiakrans. Jeg har valgt at binde den af friske blomster for de vil tørre på kransen og det er lettere at binde den af friske blomster end af tørrede.

Hortensiakrans:

  • 1 halmkrans 
  • 1 rulle alm. ståltråd
  • 1 lille grensaks
  • 1 kurvfuld hortensia i falmede farver
  1. Start med at  binde ståltråden godt fast på halmkransen. Del blomsten i 2-3 stykker med lidt stilk. Pres blomsten godt sammen og bind den fast yderst på kransen. Tag en blomst mere, pres den godt sammen og bind den ved siden af, ind mod midten. Der skal 2-3 stykker på for at dække i begge sider og i midten.
  2. Bind blomsterne på og skift med farverne.
  3. Den sidste række blomster kan være lidt svær, men pres blomsterne godt fra hinanden og bind, så begge ender af blomster når sammen på kransen. 
  4. Lad den fine krans tørre i stuetemperatur og ikke for tæt på sollys, da det får den til at falme meget.

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title