Sidste weekend lavede vi en langtidsstegt oksebov i vores rømertopf. Det er ynglings efterårsmad og det passede lige til vejret sidste weekend, hvor det regnede det meste af tiden. Vi plejer at spise kartoffelmos til og masser af grønsager. Jeg har længe haft lyst til noget rodfrugtemos og blev inspireret hos Veganermor.dk hvor jeg faldt over en ret med kartoffelmos af søde kartofler.
En pakke økologiske søde kartofler blev skrælledet og skåret ud i tern, hvorefter de kogte i ca. 20 minutter til de var godt møre. De blev herefter pisket med kokosolie, soyafløde, hakket persille og krydret med friskrevet muskatnød, salt og peber.
Det blev en lækker mos som sjovt nok smagte lidt sødt. Et fint tilbehør til den almindelige kartoffelmos som jeg ellers elsker og til masser af grønsager. Som et ekstra pift havde jeg kogt lidt Belungalinser til, de indeholder også protein og da jeg ikke spiser så meget kød, så er det et fint supplement. Jeg elsker disse lækre efterårs og vinter retter med kartoffelmos. Det kan dog godt blive lidt tungt og derfor afprøver jeg andet let tilbehør, som vi supplere retten med. Kartoffelmos af søde kartofler er helt sikkert en ret som vi skal have igen snart.
Skriv et svar