Ingen påske uden påskeæg og helst påskeæg som kan nydes med god samvittighed. Disse påskeæg er med hindbærmarcipan og smager dejligt. Jeg har lavet marcipanen selv og kun brugt 3 ingredienser for at lave hindbærmarcipan. Det er sødet med lidt ahornsirup som jeg har kogt op med frosne hindbær.
Det er super nemt at lave marcipan selv og har man en foodprocessor eller lille blender er det ingen sag at lave det. Jeg har valgt at lave marcipan af mandler uden skal, men man kan også vælge at bruge det hele så bliver marcipanen bare grovere.
Påskeæg med hindbærmarcipan:
- 200 g mandler
- 1/2 dl ahornsirup
- 130 g frosne hindbær
- 80-100 g mørk chokolade sødet med stevia
- Hindbærstøv
- Mandlerne bages kort i ovnen ved 200 grader i 5 minutter og afkøles herefter.
- Imens koges hindbærene kort op med ahornsirup og det hele sies herefter over i en skål.
- Blend mandlerne til en lidt grov mel og tilsæt hindbærsirup’en. Blend til en lidt finere marcipan hvis den er for grov.
- Form små marcipanæg og stil dem herefter i køleskabet eller kort i fryseren.
- Smelt chokoladen over vandbad og betræk hvert æg med chokolade.
- Kom lidt frysetørret hindbærstøv på hvert påskeæg.
- Opbevares køligt.
//Indlægget indeholder affiliate links.
Skriv et svar