Søndag morgen blev nydt med stearinlys på bordet, mens sneen stille dalede ned. Morgenmaden blev nydt godt og længe ♥
Min ynglings morgenmad lige nu er naturel soyayoghurt med forskelligt frugt og lidt hjemmelavet ristet granola. Det ligger så let i maven og holder mig fint mæt til min frokost.
Yoghurten smager også dejligt med råsyltet hindbær med chia. Jeg lavede en god portion af dette i weekenden og har nu til min morgenmad et godt stykke hen i ugen.
Hindbærene er fra sommerens høst, som har ligget godt gemt i fryseren. Det tynder ud i lageret i fryseren, hvilket er godt så der kan blive plads til næste høst.
Råsyltet hindbær med chia er noget af det nemmeste at lave og smager så dejligt, også ovenpå nybagt brød eller pandekager. Det er helt uden sukker og sødet med økologisk ahornsirup.
Mine hindbær er økologiske og plukket med meget rene hænder, derfor tør jeg godt lave råsylt uden et lille opkog. Bruger man derimod købte hindbær på frost anbefales et lille opkog først.
Råsyltet hindbær med chia:
- 200 g frosne hindbær
- 2 spsk. chiafrø
- 1 spsk. ahornsirup
Jeg hælder de frosne hindbær på glas, drysser chiafrø over og lader hindbærene tø op på køkkenbordet eller natten over i køleskabet. Når hindbærene er optøet blandes de godt med chiafrø og ahornsiruppen tilsættes. Smag til og tilsæt evt. lidt mere sødme.
Vigtigt: Hvis det er købte friske eller frosne hindbær, så giv dem et kort opkog for at fjerne evt. bakterier.
Skriv et svar