Grove boller med hampefrø

Søndag morgen bagte jeg en portion langtidshævede boller. Ofte laver jeg langtidshævet dej til weekenden. Det er så dejlig let at tage en skål dej ud af køleskabet og forme en portion boller. Mens de bages kan man bruge tiden på et bad og når man er færdig dufter der dejligt af nybagte boller.

Jeg afprøver altid forskelligt mel, frø eller kerner for at finde den perfekte opskrift og for at afprøve nye sunde sager. Dejen er denne gang blevet tilføjet et twist i form af hele hampefrø. Det gav nogle meget lækre boller med en dejlig smag og som tilmed er meget sunde, da hampefrø indeholder så mange gode sager. Jeg har brugt hele hampefrø som knaser dejligt i bollerne.

Sprøde boller med hampefrø er utrolig lette at lave, da dejen hurtig røres sammen i en skål, som dækkes til med et låg og kommer på køl til bollerne skal bages. Jeg laver det ofte om aftenen og bager en passende portion om morgenen og er der dej til overs så kan det sagtens holde en dag mere på køl. Dejen kan bruges til meget forskelligt og ud over boller laver jeg små madbrød med forskellige krydderier på til grillen, burgerboller og ind imellem også pølsehorn.

Denne portion dej fik også et drys hørfrø, sesamfrø og solsikkekerner inden den kom på køl. Når jeg former bollen med en spiseske sørger jeg for at kernerne kommer under bollen. Det giver nogle meget sprøde boller med en lækker bund. Der er godt med bid i og de bliver også ekstra sunde.

Sprøde boller med hampefrø:

  • 5 dl vand
  • 1/2 dl rapsolie
  • 1/2 brev tørgær
  • 2 tsk salt
  • 1/2 dl hampefrø
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl rugmel
  • 6 dl hvedemel
  • Drys gavmildt med solsikkekerner, hørfrø og sesamfrø
  1. Alle ingredienser røres godt sammen i en skål, dækkes til med et låg og stilles på køl mindst 6 timer eller natten over.
  2. Dejen formes til boller med 2 skeer og kommes på en plade med bagepapir.
  3. Bollerne er bagt med 25% damp ved 225 grader i ca. 15 minutter.
  4. Afkøles på en rist.
Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title