En af mine nytårsforsæt dette år er at spise mindre kød, have flere kødfrie dage og spise meget mere grønt. I forvejen spiser vi kun økologisk kød, men jeg vil gerne nedsætte forbruget af kød og det er der flere årsager til. Der bliver bl.a. brugt utrolig mange resourcer på at opdrætte dyr, det er dyrt og der er også det ved det, at hvis jeg selv skulle slagte de dyr som jeg spiser, så ville jeg blive 100 % vegetar for det ville jeg aldrig kunne gøre. Måske jeg går hen og bliver vegetar eller veganer med tiden. Indtil da er jeg dobbeltmoralsk og lader andre om at slagte. Vi køber dog udelukkende kød fra dyr som vi ved har haft det godt, som disse dyr hos det økologiske landbrug, Johannesminde i Skanderborg. Med det nedsatte kødforbrug og flere kødfrie dage kan jeg nu kalde mig flexitar og det er jo en start.
Man behøver nemlig ikke spise kød for at få proteiner og quinoa som jeg har brugt i denne ret har et højt proteinindhold, mange kostfibre, mineraler, omega 3 fedtsyrer og er tilmed glutenfri. Så alt i alt sundt og godt. Jeg har faktisk ikke brugt quinoa så ofte og det er egentlig synd når det nu er så sundt, smager godt og er fyldt med proteiner. Til denne ret har jeg brugt rød quinoa som giver et godt farvespil til de forskellige grønsager.
Forrige weekend lavede jeg denne grønsagsret med quinoa og så stor en portion, at jeg havde til et par dage til min frokost. Skøn ret som kræver et minimum af tid. Jeg fyldte godt med grønsager i, som blev tilberedt så de var al’dente og godt med bid i.
Grønsagsret med quinoa:
- 1/2 broccoli
- 1 rød peberfrugt
- 2 gulerødder
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- Hvidløgstoppe eller andet grønt
- 3 1/2 dl rød quinoa
- 5 1/2 l vand
- 2 spsk. solsikkekerner
- 1 spsk. smagsneutral kokosolie
- 1 spsk. karry
- ca. 1/2 liter Økologisk bouillon
- Skyl quinoaen godt og kog den i vandet i ca. 10 minutter og lad den derefter stå i 10 minutter.
- Broccoli skylles godt og skæres ud i mindre buketter. Gulerødder og stokken fra broccolien skrælles og skæres ud i mindre stave. Den røde peber skæres ud i skiver som halveres. Løg og hvidløg skæres ud i mindre stykker.
- Sauter løg og hvidløg i kokosolien og tilsæt karryen. Lad den “brænde” godt af inden resten af grønsagerne kommes ved. Tilsæt bouillon og lad det småkoge under omrøring i ca. 5 minutter. Tilsæt til sidst den røde quinoa og det hele blandes godt. Ved servering drysses der ristede solsikkekerner og lidt grønt på toppen.
// Indlægget indeholder affiliate links.
Skriv et svar