Havrestykker med surdej

Jeg har længe bagt glutenfri boller, men ikke med surdej. Dette måtte prøves og en glutenfri surdej blev sat igang i fredags og allerede tirsdag boblede den lystigt. Samme dag satte jeg en portion havrestykker igang og efter et par timers hævning ved stuetemperatur, blev dejen stillet i køleskabet. 

Onsdag formiddag kom dejen ud igen og blev forsigtigt skåret til havrestykker og herefter bagt ved høj temperatur.

Da jeg ikke har forsøgt mig med glutenfri surdej før var jeg ikke helt klar på at undlade de 6 g gær jeg normalt bruger,  men det blev halveret til 3 g. Næste gang vil jeg forsøge med endnu mindre gær.

Glutenfri surdej:

  • 1 dl. vand
  • 1/2 dl havremel
  • 1/2 dl groft rismel
  1. Dette blandes godt og står bare på køkkenbordet uden alt for meget tildækning. Det er vigtigt at glasset ikke er helt lukket da surdejen har brug for de bakterier der er i luften. 
  2. Rør dagligt i glasset.
  3. Når surdejen bobler lystigt er den klar til brug.
  4. Når du har brugt af surdejen fodrer du den med vand og mel i lige mængder.
  5. Rør igen dagligt i surdejen.

Havrestykker med surdej, 16 stk.

  • 6,5 dl vand
  • 20 g loppefrø
  • 1 dl surdej
  • 3 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 50 g havremel
  • 200 g groft mel, den grønne fra Finax
  • 75 g boghvedemel
  • 100 g havregryn
  • 75 g majsmel
  • 1 dl hele boghvede kerner
  • 2 dl vand.
  1. Start med at koge boghvedekerner og de 2 dl vand. Dette småkoger i ca. 20 min. og afkøles.
  2. Bland vand og loppefrø, lad det stå og trække lidt.
  3. Bland herefter de øvrige ingredienser og kør det fx godt sammen på maskine eller bland godt med håndkraft.
  4. Smør en kvadratisk bøtte i fx. rapsolie. 
  5. Kom dejen i bøtten, sæt låg på og stil den varmt men ikke i solen. Når dejen har hævet godt sættes den i køleskabet til næste dag.
  6. Næste dag sættes en bageplade i ovnen og ovnen tændes på 230 grader ved varm luft. 
  7. Imens ovnen varmen hældes dejen forsigtigt over på fx. et låg eller på bagepapir som er drysset med fx. groft majsmel. 
  8. Dejen skæres ud i 16 stykker som herefter kommer over på den opvarmede bageplade.
  9. Bollerne bages midt i ovnen i ca. 30 minutter og afkøles herefter på en rist.
  10. Bollerne er velegnet til frost.
Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title