Spidskålssalat med nye kartofler i pesto

Endelig er det weekend og kun en uge til vores ferien starter. Vi håber på meget bedre vejr end det har været idag og heldigvis er der bedre vejr forude og allerede fra i morgen. Det kan næsten heller ikke blive værre end idag men det positive er at jeg ikke har behøvet at vande alle plantekasserne og blomsterkrukkerne. 

Tiden brugte jeg istedet på lidt mindfulness i eftermiddags og derefter lavede jeg denne spidskålssalat med nye kartofler i pesto. Til salaten lavede vi kyllingebryst fra Hopballe gårdbutik, som vi også lige nåede at aflægge et besøg i eftermiddags. 

Salaten er dejlig fyldig, smagsfuld og sund med de grønsager som man nu alligevel lige har på lager. Jeg brugte tomater, skoleagurk, rød peber, avokado og en håndfuld frisk plukkede ærter fra plantekasserne på terrassen. De er modne nu, så sprøde og smagsfulde at jeg brugte både ærter og bælge. De er økologiske og terrassen er fri for snegle så man kan sagtens spise det hele.

De nye kartofler blev kogte, skåret i mundrette stykker og vendt i basilikumpesto. Det smager skønt og sommerligt, vi spiser det så meget, når det er sæson for nye kartofler.

Spidskålssalat med nye kartofler i pesto, 5 personer:

  • 1/2 spidskål
  • 1 stor solmodne tomat
  • 1 skoleagurk
  • 1/2 -1 rød peber
  • 1 håndfuld sprøde ærter
  • 1 avokado
  • Lidt citronsaft
  • 1 kg nye kartofler
  • 125 g mini mozzarella
  • 1 lille bundt basilikum
  • 1/2- 1 dl god olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • 1 lille håndfuld mandler
  1. Rens kartoflerne og kog dem med skrald på. Skyld dem herefter i koldt vand, skær dem i mundrette stykker og stil dem til side.
  2. Kom basilikum, hvidløg, salt, peber, mandler og olivenolie i en blender eller foodprocessor. Blend til den rette konsistens og til der stadig er lidt bid i fra mandlerne.
  3. Skær spidskålen tyndt ud, tomater, peber, ærter og agurk ud i mindre stykker og bland det sammen.
  4. Bland kartofler og mozzarella med pestoen. Læg blandingen i midten af et aflangt fad og læg salaten i siderne. 
  5. Avokadoen skæres ud i smalle stykker, kom lidt citronsaft på og placer stykkerne på salaten.

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title