Pebernødder med et pift af citron og lakrids. Mums, det bliver en fast tradition fremover.
Opskriften er Anne Stange`s http://www.hverkenfuglellerfisk.dk/2011/12/6-december/
Opdagede 1,5 kg marcipan i fryseren. Det blev forvandlet til små kransekage stykker som er super lette at lave.
Opskriften kommer her:
500 g marcipan
2 æggehvider
150 g rørsukker.
Æltes med fordel på maskine og hviler derefter ca. 1 time.
Sprøjtes ud i fine stykker, en nød sættes i og de bages derefter i ca. 8-10 min. ved 200 gr.
De skal bare være lidt lysebrune i kanten.
Når de er kolde fryser vi dem og tager dem op lige før servering.
Der blev bagt pebernødder a la lagkagehuset, og de kan også godt bruges…
Brune kager, som godt kan justeres næste år. Tror at min søster har en rigtig god opskrift..
Der blev bagt finskbrød som blev rigtig gode.
Derudover blev der bagt Håkonkager som bare er super super gode og sprøde.
Dej blev lavet til klejner og de er klar til kogning. De smager bare bedst når de er lune og ny kogte.
Det var en ordentlig omgang julekager på en weekend og næste år tror jeg at vi bager som vi plejer, nemlig lidt af gangen.
Jeg plejer at lave dejen lidt af gangen og fryse det ned, så det lige er klar til at blive skåret ud og bagt.
Skriv et svar