Mens stormen raser udenfor med regn og rusk nydes en portion varm og velsmagende græskarsuppe indenfor i varmen.
I efteråret høstede jeg 3 fine græskar fra plantekasserne i sommerhuset og det ene har siden stået og lagret i køkkenet. Det var så fint både udenpå og indeni da jeg skar det op. Det er helt utroligt, at det kan stå så længe inde i varmen og stadig være fuldstændig frisk.
Der var mere end rigelig til suppen og en del blev frosset ned til en anden gang. Jeg laver græskarsuppe med jævne mellemrum så det skal nok blive brugt. Det bliver så nemt næste gang da græskaret både er renset, skrællet og skåret ud i tern, lige til at gå til.
Græskarsuppe:
- 1 kg renset græskar
- 4 kartofler
- 2 gulerødder
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 lille stykke revet ingefær
- 750 ml bouillon
- 1 tsk spidskommen
- 1/2 tsk. knust chilli
- 1/2 tsk. peber
- salt
- Lidt frisk citronsaft
- 1 ds kokosmælk
- 1 ds limabønner
- Olivenolie
Topping:
- Ristede græskarkerner
- 1 tsk. olivenolie
- Æbletern
- Granatæblekerner
- Soyayoghurt
- Græskar, kartofler, løg, hvidløg, ingefær og gulerødder skrælles og skæres ud i mindre tern.
- Grønsagerne sauteres i olivenolie uden at de tager farve.
- Tilsæt bouillon sammen med krydderierne.
- Lad suppen koge til grønsagerne er møre og blend hele herligheden.
- Kom kokosmælken i suppen og smag til. HUSK at krydderierne giver mere smag efter et stykke tid.
- Tilsæt til sidst limabønner og varm suppen op.
- Rist græskarkerner i lidt olivenolie, skær æblet i tern og kom det oven på suppen sammen med en skefuld soyayoghurt.
Skriv et svar