Næst efter hyldeblomstsaft er min ynglingssaft den flotte lyserøde rabarbersaft. Det smager af min barndom og vækker dejlige minder. Min mormor bagte, syltede og lavede selv saft og blandt meget andet, litervis af rabarbersaft om sommeren. Rabarbersaft smager så skønt og jeg ynder at blande den med iskoldt danskvand. Jeg drikker ellers aldrig sodavand, med det her drikker jeg masser af om sommeren.
Jeg laver også selv rabarbersaft hver eneste sommer og gerne litervis af det. Det smager som sagt, så skønt i iskoldt danskvand, gerne med citrus. Denne portion har jeg lavet lidt mere koncentreret og tyktflydende og der skal ikke bruges så meget til et glas hjemmelavet sodavand eller til et glas iskoldt hvidvin, som også smager skønt. ♥
Da vi for nyligt flyttede fra vores dejlige have høstede jeg en stak rabarber og tog med, med tanken om den dejlige rabarbersaft som jeg på ingen måde kan undvære på en varm sommerdag. Resten har jeg været nød til at købe mig til og rabarber er ikke ligefrem billige, men i år bliver der ikke meget saft af egen avl.
Rabarber skal helt sikkert plantes i vores nye have og masser af det. Rabarber er så flotte med de store blade og et godt skjulested til mange smådyr. Rabarber er faktisk lette at formere fra frø og det har jeg ofte gjort.
Rabarbersaft har den smukkeste farve, når den laves koncentreret og lidt tyktflydende.
Koncentreret rabarbersaft, 2,5-3 L:
- 3 kg rengjorte rabarber
- 12 dl vand
- 1 kg rørsukker
- 1 tsk. vaniljepulver
- Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker.
- Kom rabarberne i en stor gryde og tilsæt vandet.
- Giv rabarberne et opkog og lad det småkoge i ca. 15-20 minutter og lad det herefter stå i en time eller 2.
- Hæld saften igennem en finmasket si.
- Kom saft og sukkeret i gryden. Lad det småkoge i 5 minutter.
- Skum saften og afkøl.
- Hæld saften på flaske eller frys det i poser.
Skriv et svar