Sunday Cardigan – Mohair Edition

Sommerhuslivet nydes og jeg strikker ret meget og så ofte det kan lade sig gøre. Jeg er blevet ret vild med at strikke i mohair da det både er meget blødt og let i det. Jeg har lige taget en Sunday Cardigan – Mohair Edition af pindene og den er blevet rigtig lækker. Den er strikket oppe fra og ned, ærmerne er strikket på ærmegabet og det giver et minimum af ender der skal hæftes til sidst. Modellen strikkes uden knapper og det passer mig rigtig fint da jeg sjældent knapper mine cardigans. Jeg elsker cardigans og kan ikke få for mange, så en ny er allerede på pindene.

Jeg har vasket denne mohair cardigan i hånden i lunken/ koldt vand for mohair skal helst vaskes under 30 grader. Jeg har ødelagt en mohairtrøje, da jeg vaskede den på uldprogram i vaskemaskinen og det er bare så ærgerligt når man har brugt så mange timer forgæves. 

Mohair skal vaskes forsigtigt og med meget lidt uld vaskemiddel, jeg bruger kun flydende. Vask din mohair forsigtigt i lidt sæbe og skyl et par gange. Herefter trykkes vandet forsigtig ud og brug gerne et håndklæde til at trykke resten af vandet ud med. Herefter lægges trøjen/cardiganen pænt i facon på et tørt håndklæde på et tørrestativ, så der kommer luft under.

Så er der kun tålmodigt at vente på at den fine strik bliver tør så den kan tages i brug. Det tager ikke så lang tid at tørre denne cardigan og det blev taget i brug på sekundet den var tør.

Til denne Sunday Cardigan – Mohair Edition har jeg brugt  ca. 225 g sort Canard mohair til en str. small.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2023 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »