Den søde jordbærsæson

Aldrig har vi spist så mange jordbær som i år, store flotte solmodne danske jordbær. I det sommerhusområde vi bor i lige pt. er vi så heldige at have en lille salgsbod ret tæt på. Her handler vi nye kartofler, ærter og de lækreste jordbær. Det er næsten blevet en fast tradition at smovse i jordbær hver aften og de nydes sammen med vaniljeis eller fløde, mums ♥

En hel del jordbær ligger også i fryseren til senere brug hvor jeg bruger dem i smoothies, som grød, råsylt eller andet. Efter jordbær smovs forleden blev der en lille rest tilbage  som hurtigt blev forvandlet til et par dejlige glas jordbærmarmelade. Det smager skønt af sol og sommer ♥

Et glas kom med ældstebarnet hjem til Århus, hvor det skal bruges til en hyggelig brunch i nær fremtid. 

Jordbærmarmelade, 2 små glas:

  • 300 g renset jordbær i mindre stykker
  • 125 g rørsukker
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 1-2 tsk. rød melatin
  • Små skoldede glas
  1. Rens jordbær og skær dem i mindre stykker.
  2. Kom jordbær i en gryde sammen med rørsukker og vaniljepulver.
  3. Sæt gryden i kog ved middel varme og rør rundt imens.
  4. Lad jordbærrene koge ved svag varme i 5-10 minutter.
  5. Tilsæt Melatin sammen med lidt sukker og rør det godt sammen med jordbærrene.
  6. Småkog et par minutter og hæld herefter jordbærmarmeladen på de skoldede glas. Luk glasset og lad det køle af inden det stilles på køl. 
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latest from Instagram

Copyright © 2019 · Theme by 17th Avenue

Translate »
Menu Title