Citronfromage i små portionsglas

  

Til en tapasmenu hører der sig også noget sødt til og jeg valgte at lave lidt forskelligt. Det blev bl.a. til denne luftige og lækre citronfromage som smager noget så skønt. Citronfromage er en lidt glemt dessert og det er desværre ikke så ofte jeg laver den, hvilket jo er lidt synd.

Dog vækker det altid glæde når jeg laver denne dessert, så jeg valgte  at lave citronfromage til vores fødselsdags tapas, som vi holdte for min store datter for nyligt. Den vagte stor glæde blandt fødselsdagsgæsterne og alle glas blev tømt ♥

Citronfromage kan laves på forskellig måde, men jeg fortrækker den meget luftig og det får man bedst ved at piske æggeblommer, hvider og fløde hver for sig. Da der var flere forskellige søde indslag i tapasmenuen valgte jeg at portionsanrette citronfromagen i små glas.

Jeg lavede citronfromagen 2 dage før fødselsdagen og den holder sig fint, også som rester dagen efter.

Citronfromage, 16 små glas a’ 1 dl: 

  • 6 æggeblommer
  • 6 æggehvider
  • 1/2 l fløde
  • 200 g sukker
  • 8 blade husblas 
  • Revet skal af 2 citroner
  • Saft af 3 citroner, ca. 1,5 dl

Pynt: Flødeskum, krymmel og lidt citronmelisse

  1. Sæt husblas i blød i koldt vand
  2. Pisk æggeblommer og sukker lyse og luftige
  3. Pisk æggehvider stive
  4. Pisk fløden til skum
  5. Riv og pres citronerne
  6. Vrid husblas fri for vand og kom dem sammen med citronsaft og giv det ca. 1/2-1 minut i microbølgeovnen eller smelt det over vandbad.
  7. Rør 1 spsk. af æggesnapsen ud i den lune citronsaft. Forsæt med at røre lidt ad gangen til det kun er lidt lunt og vend herefter det over i æggesnapsen. Rød det forsigtigt uden at slå luften ud af æggesnapsen. 
  8. Herefter røres først de piskede æggehvider forsigtigt i og derefter den piskede fløde sammen med revet citron.
  9. Bland det hele godt og forsigtigt.
  10. Kom citronfromage op i glassene og stil dem tildækket på køl.
  11. Lige før serveringen pyntes fromagen med flødeskum, krymmel og lidt citronmelisse.
Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title