Rabarbersaft i den fineste lyserøde farve smager af sol og sommer. Årets første rabarbersaft er lavet og det er den første rabarbersaft, som er lavet på egne dyrkede rabarber her i vores nye have.
Rabarber var det første jeg plantede i vores nye have sidste år og i massevis for jeg skal have et kæmpe stort rabarberbed. De er vokset godt til det sidste år og jeg kan nu begynde at høste af dem.
Jeg tror at vi har plantet omkring 20 rabarberplanter i forskellige sorter. Vi har vinrabarber, jordbær- og hindbærrabarber. Vi har et stort bed til dem og bruger også rabarber som bunddække ved vores æbletræer.
Alle har en flot pink stængel, så jeg kan få lavet min lækre lyserøde rabarbersaft. Ud over saft kan rabarber jo bruges til så mange skønne lækre sager og ikke at forglemme jordbær/rabarbermarmelade ♥
Rabarber har de flotteste store blade og når de vokser til kan de blive gemmested for små dyr og insekter, for vi må have noget biodiversitet ind i vores nye have. Derfor sørger vi også for at have blomster som tiltrækker bier og sommerfugle, så vi bl.a. kan få bestøvet vores nye frugttræer.
Haven dyrkes naturligvis økologisk og gødning til vores rabarberbed kan vi finde lige i nærheden. Vi har nemlig vilde heste i området og rabarber holder ret meget af hestegødning ♥
Ingen sommer og varme dage uden den lyserøde vaniljeprikkede rabarbersaft sammen med iskoldt danskvand ♥ så kom nu sol og varme!
Tips: Når saften er siet kan resten bruges som kompot til fx. Yoghurt eller som marmelade på en nybagt bolle ♥
Koncentreret rabarbersaft, ca. 1,5 liter:
- 1,5 kg rengjorte rabarber
- 6 dl vand
- 500 g rørsukker
- 1/2 tsk. vaniljepulver
- Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker.
- Kom rabarberne i en stor gryde og tilsæt vand, rørsukker og vaniljepulver.
- Giv rabarberne et opkog og lad det småkoge i ca. 15-20 minutter og lad det herefter stå i en time eller 2.
- Hæld saften igennem en finmasket si.
- Hæld saften på flaske eller frys det i poser.
Skriv et svar