Drivhuset bugner med agurker og vi kan sket ikke følge med. Vi har flere forskellige slags og nyder at kunne plukke direkte fra drivhuset, hvor de nyplukkede agurker er så sprøde og lækre. Vi dyrker vores have og drivhus så økologisk som muligt og nyder at være selvforsynende med det som kan lade sig gøre.
En stor del af agurkerne er nu blevet eddikesyltet og står godt i et forrådskøleskab, så vi kan forsyne os med agurkesalat vinteren over. Det tager ikke så lang tid at lave og med få ingredienser, som altid er i køkkenet.
Agurkesalat:
- 3 store agurker eller 4-5 skoleagurker
- 2 dl eddike
- 2 dl vand
- 2 dl rørsukker
- 8-10 peberkorn
- 1/4 tsk groft salt
- Skyl agurkerne grundigt og snit dem i fx en foodprocessor eller anden maskine.
- Kom agurkeskiverne op i rengjorte og skoldede glas.
- Hæld eddike, vand, sukker og krydderier i en gryde og giv det et kort opkog. Lad det køle lidt af og hæld det derefter over agurkerne.
- Sæt låg på glassene, køl af og sæt dem derefter på køl.
Opskriften på Syltede rødbeder.
Skriv et svar