Tidlig morgen, januar mørke og pink boller i ovnen. Weekenden er godt igang, morgenen nydes og der planlægges lidt arbejde i det lille sommerhus.
Den meget farverige bolledej lavede jeg i går eftermiddags efter jeg havde lavet en gang frisk juice til weekenden.
Denne gang var der meget rødbede i, sammen med gulerødder, æbler, lidt frisk ingefær og en halv citron. Det hele er økologisk eller i det mindste dansk.
Skal jeg bruge frugt/ grønt resterne i bollerne bliver det meste skællet, æblerne får fjernet kernehuset og citronen skæres over i mindre stykker og kommes i med skræl og det hele.
Er det kun saft som jeg laver, skylles det kun, en pose kommes i maskinens “skraldespand” og det er en del lettere at gøre rent bagefter.
Ca. 18 stk.
2 dl tykmælk, skyr, yoghurt mm
2 dl kold vand
2 dl kogende vand
10 g gær
1,5 dl rapsolie
1 dl solsikkekerner eller hørfrø
5 dl frugtrester eller 3-4 store groftrevne gulerødder
2 tsk salt
2 spsk rørsukker
2 dl havregryn
1 dl hvedeklid eller andet groft
800 g hvedemel
Røres sammen, hæver på køl og bages næste morgen ved 180 grader i 25-30 min.
Skriv et svar