Gulerodsbrud

Jeg har været meget aktiv i køkkenet idag,- pesto og humus er nu på glas, rodfrugter er klar i fad til ovn, friskpresset saft og langtidshævede gulerodsbrud er på køl.

De langtidshævede gulerodsbrud er tilsat gulerod, æble og lidt rødbederester fra saftpresseren.
Dejen er super nem at røre sammen og dejlig let at sætte på en bageplade i morgen tidlig.
Ca. 18 stk.
2 dl tykmælk, skyr, yoghurt mm
2 dl kold vand
2 dl kogende vand
10 g gær
1,5 dl rapsolie
1 dl solsikkekerner eller hørfrø
5 dl frugtrester eller 3-4 store groftrevne gulerødder
2 tsk salt
2 spsk rørsukker
2 dl havregryn
1 dl hvedeklid eller andet groft
800 g hvedemel
Røres sammen, hæver på køl og bages næste morgen ved 180 grader i 25-30 min.
Dejen kan nemt holde sig i køleskabet så vi kan have nybagte boller både lørdag og søndag.
Ca. 9 stk. pr. dag.
Disse boller er nogle af de bedste boller jeg har bagt og opskriften er brugt gennem mange år.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2025 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title