Glutenfri grydebrød med majsmel

IMG_3514

Meget af weekenden blev brugt i køkkenet. Egentlig havde jeg planer om at gå i haven, men med risiko for at blæse helt væk, så fandt jeg på hyggeligere ting at lave i køkkenet. 

Dette glutenfri grydebrød med majsmel bagte jeg et par gange i påsken og det smager rigtig godt og har en god krumme som det hedder. Det er lidt a la ciabattabrød, meget luftigt med store huller. 

Fredag aften lavede jeg en dej til brødet igen. Det laves bedst på en køkkenmaskine da det skal røres i 5-10 minutter for at blive rørt godt sammen og for at røre en masse luft ind i dejen. Det tager ikke så lang tid og efter at være blevet rørt godt sammen lod jeg skålen stå på køkkenbordet, dækket til med folie. Der står det stille og roligt og hæver til næste morgen. 

Vi har bl.a. brugt det som sandwichbrød lagt sammen med en rest kylling og forskelligt salat. 

IMG_3515

Glutenfri grydebrød med majsmel:

  • 5 dl vand
  • 2 tsk. glutenfri gær
  • 1 spsk. gul fiberhusk
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • 100 glutenfri havregryn
  • 100 g groft majsmel
  • 250 g Rød Finax
  1. Hæld vand i skålen på en køkkenmaskine, tilsæt gul fiberhusk og rør det grundig. 
  2. Tilsæt nu gær, salt, honning, havregryn samt majsmel og rør det i et par minutter på mellem styrke.
  3. Vej Rød Finax mel af og tilsæt dette i skålen. Nu køres det hele sammen på højeste trin i mindst 5 minutter.
  4. Tag skålen af og dæk den til med folie. Dejen står nu på køkkenbordet i ca. 12 timer.
  5. Dejen hældes ud på et stykke bagepapir med et drys mel på. Fold den halve del dej ind over den anden del og gentag på den anden led. Lad dejen hæve i ca. 1 time under et klæde. 
  6. Efter hævning stilles en ovnfast gryde i en kold ovn som stilles på 230.
  7. Når ovnen er varm tages gryden ud, Bunden drysses med mel og dejen kommer over i. Læg låg på og kom gryden i ovnen på midterste rille. 
  8. Bag brødet i en 1/2 time ved 230 grader og derefter tages låget af. Bag videre i ca. 20 ved 230 grader og til brødet har fået en fin farve.
  9. Afkøl på en rist og skær først brødet ud når det er afkølet.

IMG_3516

Enkelte solstrejf blev der heldigvis også til. En tur rundt i sommerhushaven bød på blomstrende frugttræer og besøg af en bi som måtte holde godt fast i blomsten. Håber på lækre kirsebær om nogle måneder ♥

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Kommentarer

  1. Pia skriver

    Kan man bruge noget andet end rød finax – alle de færdige melblandinger indeholder hvedestivelse, hvilket jeg ikke tåler.
    MVH
    Pia

    • Betina skriver

      Hej Pia
      Det ved jeg faktisk ikke da jeg ikke har afprøvet andet mel til denne opskrift. Mit bud ville være rismel.
      Vh.Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title