Glutenfri grydebrød med valnødder

IMG_3524

Dette glutenfri grydebrød med valnødder bagte jeg også i påsken og det bliver altså rigtig lækkert når det bages i en gryde på høje temperaturere. Det er meget let at lave og forberedes aftenen før det skal bages da det skal hæve i ca. 12 timer. Når duften næste morgen breder sig i køkkenet er det svært at vente på at det bliver så afkølet at det kan skæres i skiver. Vores tålmodighed rakte desværre ikke så langt og vi skar det ud inden det var helt afkølet. Det er lidt fugtigt at skære i men det smagte skønt. Sidste weekend lavede jeg denne ciabatta version og jeg har allerede planer om at bage endnu et i den kommende weekend, måske en helt tredje slags.

Glutenfri grydebrød med valnødder:

  • 5 dl vand
  • 2 tsk. glutenfri gær 
  • 1 spsk. gul fiberhusk
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • 50 glutenfri havregryn
  • 100 g havremel
  • 50 g fuldkorns rismel
  • 250 g Rød Finax
  • 25 g hørfrø
  • 25 g sesamfrø
  • 1 håndfuld valnøddebrud

IMG_3525

  1. Hæld vand i skålen på en køkkenmaskine, tilsæt gul fiberhusk og rør det grundig.
  2. Tilsæt nu gær, salt, honning, havregryn, hørfrø, sesamfrø samt rismel og rør det i et par minutter på mellem styrke.
  3. Vej Rød Finax mel af og tilsæt dette i skålen. Nu køres det hele sammen på højeste trin i mindst 5 minutter.
  4. Når det er rørt grundig tilsættes valnøddebrud og det blandes på laveste trin så de ikke forsvinder helt.
  5. Tag skålen af og dæk den til med folie. Dejen står nu på køkkenbordet i ca. 12 timer.
  6. Dejen hældes ud på et stykke bagepapir med et drys mel på. Fold den halve del dej ind over den anden del og gentag på den anden led. Dejen er meget fugtig så det kan godt hænge lidt i bagepapiret. Lad dejen hæve i ca. 1 time under et klæde.
  7. Efter hævning stilles en ovnfast gryde i en kold ovn som stilles på 230.
  8. Når ovnen er varm tages gryden ud, Bunden drysses med mel og dejen kommer over i. Læg låg på og kom gryden i ovnen på midterste rille.
  9. Bag brødet i en 1/2 time ved 230 grader og derefter tages låget af. Bag videre i ca. 20 ved 230 grader og til brødet har fået en fin farve.
  10. Afkøl på en rist og skær først brødet ud når det er afkølet eller er det svært at skære ud. 

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title