Raw cake med blåbærcreme

IMG_3542

Forleden lavede jeg denne lækre raw cake med blåbærcreme som ovenikøbet også er glutenfri og vegansk. Den smager skønt og dækker fint den søde trang jeg har, specielt om aftenen. Jeg synes at det er sjovt at kunne lave søde sager uden brug af rafineret sukker, men sødet med med sager som ikke gør mit blodsukker ustabilt. At kagen er raw betyder at den ikke skal bages, men bare stilles på køl eller kort på frost inden den kan nydes sammen med lidt frisk frugt. 

Kagen er lavet i to dele, men kræver ikke særlig lang tid at lave, bare man husker at stille en god dåse kokosmælk på køl sammen med cashewnødder i vand i mindst 6 timer før kagen skal laves. At bruge en foodprossesor letter også arbejdet rigtig meget. 

IMG_3544

Raw cake med blåbærcreme:

Bund:

  1. Bunden laves bedst og hurtigst i en foodprocessor. Først hakkes mandlerne groft, hvorefter dadlerne tilsættes og det køres grundigt sammen. 
  2. Tilsæt nu raw kakao sammen med vaniljepulver, kokosolie og kokosmel. Dette blandes hurtigt så kokosmelet ikke helt forsvinder. 
  3. For’ en kvardratisk  form i målene 20 x 20 cm med bagepapir. Kom dejen til bunden i formen og pres det godt ned så der ikke opstår lufthuller. Stil formen på køl. 

Fyld: 

  1. Start med at hælde blåbær( jeg brugte frosne ) og sukrin+ i en gryde. Kog det langsomt op og lad det tykne let under omrøring. Herefter hældes blåbær og saft op i en si og presses igennem med en grydeske.
  2. De iblødsatte cashewnødder sies fra vandet og blendes grundigt i foodprosessoren.
  3. Den fede del af kokosmælken er lidt hård så den blødgøres let inden den kommer ned i skålen til cashewnødderne ( jeg brugte microbølgeovnen i 10 sek. ad gangen ). Tilsæt vaniljepulver og de siede blåbær.
  4. Blend det hele grundigt sammen og kom det ovenpå bunden. Stil den færdige raw cake med blåbær på køl i nogle timer inden servering. 
  5. Holdbarheden på køl er 4-5 dage +.

IMG_3545

// Indlægget indeholder affiliate links.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Kommentarer

    • Betina skriver

      Hej Helle
      Kokosolie kommes i sammen med kakao, vanilje og kokosmel.
      Tak fordi du spurgte, jeg har rettet opskriften.
      Forsat god weekend😊
      Vh. Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title