Forleden lavede jeg denne lækre raw cake med blåbærcreme som ovenikøbet også er glutenfri og vegansk. Den smager skønt og dækker fint den søde trang jeg har, specielt om aftenen. Jeg synes at det er sjovt at kunne lave søde sager uden brug af rafineret sukker, men sødet med med sager som ikke gør mit blodsukker ustabilt. At kagen er raw betyder at den ikke skal bages, men bare stilles på køl eller kort på frost inden den kan nydes sammen med lidt frisk frugt.
Kagen er lavet i to dele, men kræver ikke særlig lang tid at lave, bare man husker at stille en god dåse kokosmælk på køl sammen med cashewnødder i vand i mindst 6 timer før kagen skal laves. At bruge en foodprossesor letter også arbejdet rigtig meget.
Raw cake med blåbærcreme:
Bund:
- 150 g mandler
- 150 g dadler
- 50 g kokosmel
- 1 tsk. vaniljepulver
- 2 spsk. raw kakao
- 1 spsk. kokosolie
- Bunden laves bedst og hurtigst i en foodprocessor. Først hakkes mandlerne groft, hvorefter dadlerne tilsættes og det køres grundigt sammen.
- Tilsæt nu raw kakao sammen med vaniljepulver, kokosolie og kokosmel. Dette blandes hurtigt så kokosmelet ikke helt forsvinder.
- For’ en kvardratisk form i målene 20 x 20 cm med bagepapir. Kom dejen til bunden i formen og pres det godt ned så der ikke opstår lufthuller. Stil formen på køl.
Fyld:
- 100 g cashewnødder
- 1 ds. kokosmælk
- 1 tsk. vaniljepulver
- 2 dl blåbær, friske eller frosne
- 2 spsk. Sukrin
- Start med at hælde blåbær( jeg brugte frosne ) og sukrin+ i en gryde. Kog det langsomt op og lad det tykne let under omrøring. Herefter hældes blåbær og saft op i en si og presses igennem med en grydeske.
- De iblødsatte cashewnødder sies fra vandet og blendes grundigt i foodprosessoren.
- Den fede del af kokosmælken er lidt hård så den blødgøres let inden den kommer ned i skålen til cashewnødderne ( jeg brugte microbølgeovnen i 10 sek. ad gangen ). Tilsæt vaniljepulver og de siede blåbær.
- Blend det hele grundigt sammen og kom det ovenpå bunden. Stil den færdige raw cake med blåbær på køl i nogle timer inden servering.
- Holdbarheden på køl er 4-5 dage +.
// Indlægget indeholder affiliate links.
Helle Bruun skriver
Hvornår kommes kokosolien i?
Betina skriver
Hej Helle
Kokosolie kommes i sammen med kakao, vanilje og kokosmel.
Tak fordi du spurgte, jeg har rettet opskriften.
Forsat god weekend😊
Vh. Betina
Charlotte skriver
Er det en lille eller stor dåse kokosmælk?
Betina skriver
Hej Charlotte
Det er en alm. størrelse kokosmælk, ca.400 ml.
Vh.
Betina