Citronkylling i rømertopf

IMG_3549

Forleden købte vi en stor fritgående kylling da vi var på indkøb.  Den er dog ikke økologisk, men har haft et godt og fritgående liv og ydermere er den anbefalet af dyrenes beskyttelse.

For længe siden tog vi stilling til hvilket kød vi vil spise og det er klart fra økologisk  dyr, som har haft et godt og anstændigt liv eller som minimum anbefalet af dyrenes beskyttelse. 

Fredag eftermiddag lavede vi denne lækre citronkylling i rømertopf. Vi  satte vi en stor fritgående kylling i rømertopfen ovenpå en bund af kartofler, løg og gulerødder. For at give god smag til kyllingen lavede vi en kryddersmør af hvidløg, smør, revet citron, salt  og hakket persille. Vi løsnede skindet fra brystkødet forsigtigt med en grydeske og kom smøret derind. Citronen blev halveret og kom ind i kyllingen. Den blev gredet  med salt og peber og benene blev bundet sammen. Låget kom på og hele herligheden sat ind i en kold ovn og stillet på 200 grader, varmluft. 

Mens kyllingen blev tilberedt i ovnen tog vi på nogle små indkøb og da vi kom hjem var det blevet tid til at fjerne låget på rømertopfen og stille ovnen på interval grill for lige at give den det sidste. 

Det er med garanti ikke sidste gang vi har tilberedt en kylling på denne måde, den var både saftig, smagsfuld og lækker. Kryddersmøret tilfører noget godt til kyllingefonden, som ligger i bunden af rømertopfen og saucen blev rigtig lækker også.

VIGTIGT: Rømertopfen skal iblødsættes i vand i 1/2 time før brug og må kun stilles i kold ovn. Den kan springe hvis den stilles ind i en varm ovn. 

IMG_3550

Citronkylling i rømertopf, 4 pers.:

  • 1 stor kylling på 1400-1500 g
  • 1 citron 
  • 8-10 kartofler i store skiver
  • 4 små gulerødder, hele
  • 2 løg i kvarte
  • 3 dl vand
  1. Start med at skylle kyllingen grundigt. 
  2. Skindet på brystet skal nu løsnes forsigtigt, brug evt. 1 grydeske.
  3. Kryddersmørret kommes under skindet i et jævnt lag og godt ud til siderne.
  4. Kom resten af den revne citron ind i kyllingen.
  5. Bind benene sammen med bomuldssnor og gnid den med salt og peber. Læg låg på.
  6. Stil rømertopfen ind i en kold ovn og stil den på 200 grader. Giv kyllingen 1,5 time.
  7. Efter 1,5 time fjernes låget og ovnen stilles på interval grill. Vi gav den ca. 20 minutter. Alm. ovn grill kan også bruges men hold øje og det er noget kortere tid. 

Kryddersmør:

  • 50 g smør
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1/2 revet citron
  • 1/2 potte persille, hakket
  • 1 tsk. salt

De forskellige ingredienser røres godt sammen.

Efter denne lækre middag med citronkylling i rømertopf tog vi skroget, vinger mm.,resten af fonden og lagde det i en stor 5 liters gryde. Vi hældte vand ved så det lige var dækket og tilsatte 10 rosa peberkorn, 2-3 gulerødder i tern, 2 persillerødder i tern og  2 løg i kvarte. Det hele blev kogt godt op, skruet ned til 1,5 og låget blev lagt på. Her stod suppen og småkogte hele natten til kl. 6 næste morgen. 

På denne lette måde får man en stor portion kyllingesuppe som man fx kan tilsætte en masse sunde grønsager i tern og skiver, lidt broccoli og måske en portion hakkede brændnælde topskud som jeg gjorde søndag. For at gøre suppen mere fyldig tilsatte jeg også færdig kogte quinoa. 

IMG_3551

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title