Chili cin carne med sort quinoa

Chili cin carne er som chili con carne men uden kød og hvis nogen spørger mig så smager det skønt uden. Jeg har lavet denne chili cin carne i en ny variant denne gang og tilføjet sort quinoa som gør retten mere fyldig. Den sorte quinoa giver også et fint farvespil til alle grønsagerne. Den er hot men ikke for hot da jeg ikke er så vild med mad, som overdøves af chili. 

Jeg har brugt tørret chili da vores egne ikke er modne endnu. Jeg har valgt at så en meget mild chili i år da den passer bedst til vores smagsløg og jeg glæder mig til at kunne bruge løs af disse.

Denne ret varmer alligevel ret godt med alle de andre krydderier og det har været dejligt at kunne lune sig med denne chili cin carne da det har været ret koldt og meget blæsende. Vi spiste dette Glutenfri grydebrød med majsmel til som mest af alt minder om chiabatta brød.

Jeg fik som sædvanlig lavet en stor portion og har nødt godt af resterne til min frokost. 

Chili cin carne med sort quinoa:

  • 3-4 gulerødder i tern
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • 2 squash i tern
  • 2 løg i tern
  • 4 fed hvidløg i skiver
  • 1 hel gurkemejerod
  • 2 dl sort quinoa
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 ds. majs
  • 1 ds. kidneybeans 
  • 1,5 dl. vand
  • 3 dl. kokosmælk, den tynde del*
  • 1 spsk. bouillon
  • 2 tsk. st. spidskommen
  • 2 tsk. st. koriander 
  • 2 tsk. paprika
  • 1/4 tsk. chilli
  • Salt og peber
  • kokosolie til stegning

De forskellige grønsager, undtagen peberfrugt og squash sauteres i kokosolie i ca. 5 minutter og herefter tilsættes de flåede tomater, vand, bouillon, kokosmælk, gurkemejerod, quinoa og krydderier. Kog ved svag varme og med låg i 10 minutter. Tilsæt kidneybeans, squash og peberfrugt hvorefter der koges videre i ca. 5 minutter. Smag til og nyd en tallerken rygende varm chili cin carne med et drys persille og et stykke lækkert brød. 

* En god kokosmælk kan deles i en fed og en mere tynd del ved at stille dåsen i køleskab nogle timer. Den fede del stivner mens den tynde del forbliver flydende. Den fede del bruger jeg bl.a. til kager som denne Raw cake med blåbærcreme.

// Indlægget indeholder affiliate links.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title