Hver eneste år ved denne tid venter jeg utålmodigt på at vores Discoveryæbler skal blive modne. Træet giver altid overvældende mange store og fine æbler, som smager skønt og kan bruges til alt. De første små æbler er begyndt at falde af træet og jeg er så småt begyndt at bruge dem til friskpresset juice.
Friskpresset juice smager skønt og er super sundt. Alt kan næsten bruges til juice og kun fantasien sætter grænser. Jeg synes at det er en god måde at få tømt grøntsagsskuffen i køleskabet på og få brugt den sidste del squash som var tilbage efter, at jeg bagte squashkager sidste weekend. Det blev til en æblejuice med squash og med et pift af citron og ingefær,- frisk og lækker.
Æblejuice med squash:
- 1 skål små æbler
- 1 stor squash
- 1 halv øko citron
- frisk ingefær efter behag
Alle ingredienserne køres i juicemaskinen og kom gerne ingefær og citron mellem æblerne, så det bliver presset ordentligt. Min gode juicepresser er desværre ved at være godt slidt. Jeg har været super glad for den og den har lavet litervis af skøn juice til os i tidens løb, men jeg har altid ærgret mig over at der har været så meget spild og at frugt og grønsager godt kunne presses lidt bedre. Min næste maskine må blive en slowjuicer tror jeg.
Vi nyder virkelig de lune eftermiddage og aftener som er lige nu og sidder ude så meget det er muligt. Idag blæste det en del men det var stadig lunt, så jeg tog et velfortjent hvil i hængesofaen med et glas friskpresset æblejuice med squash og lidt babystrik.
Æbletræet set fra vores terrasse, det er så tæt på at vi kan plukke de øverste æbler heroppefra. Discovery er et rigtig godt æble som modner rimelig tidligt, i september. Jeg bruger æblerne til alt, – de tidlige æbler er gode til æblegele, saft og juice. Jeg bruger det som sagt til alt,- som spiseæble, i tærter, kager og ikke mindst i mine efterårsboller med revet æble og et drys kanelsukker og hakkede nødder på toppen.
Skriv et svar