En ret som jeg bliver ved med at vende tilbage til er chili cin carne, hvor ordet cin betyder uden kød. Det er en skøn ret som især nydes i vinterhalvåret fordi den varmer dejligt, men som jeg absolut også nyder på kølige sommerdage. Om sommeren har man også adgang til mange flere danske grønsager, især økologiske.
Chili cin carne laves hurtigt og nemt af:
- 5 gulerødder i tern
- 3 små squash i tern
- 1 aubergine i tern
- 2 store løg i tern
- 3 fed hvidløg
- 2 røde peberfrugter i tern
- 2 dåser øko kidneybeans
- 3 dåser øko hakkede tomater
- 6 dl koldt vand
- 2 dl bulgur
- 1 spsk paprika
- 3 tsk oregano
- 1 lille tsk chilipulver
Løg sauteres i olivenolie hvorefter grønsagerne tilsættes og sauteres i 10 min. Tilsæt resten af ingredienserne UNDTAGEN bulgur, dette småkoger i 20 min. Herefter tilsættes bulgur og småkoger i 10 min. Smages til og nydes med et drys persille. Skulle der være en rest tilbage så egner det sig rigtig godt til at fryses.
Skriv et svar