Jeg har fået smag for chiapudding på vores rejse til Paris. Jeg fik det serveret på cafe Le Pain Quotidien i Mareis bydelen på vej op til Montmartre. Det smagte så godt, at jeg bliver nød til at forsøge mig med, at lave disse lækre desserter uden sukker. Nogle bruger kokosmælk og andre bruger mandelmælk. Jeg forsøger mig i første omgang med hjemmelavet mandelmælk. Denne gang har jeg også brugt råkakao, så de kommer til at smage af chokolade. Jeg fandt store efterårs hindbær i haven og har toppet med disse, men jeg er sikker på at de også vil smage ret godt med bananskiver og måske en lille top af flødeskum.
Chokolade chiapudding:
- 3 spsk chiafrø
- 2 spsk råkakao
- 225 ml mandelmælk med vanilje
- 1 knivspids salt
- 1 spsk honning
- Alle ingredienserne blandes godt sammen og stilles på køl i nogle timer og gerne natten over.
- Smages evt. med lidt mere honning.
- Kom chokolade chiapudding i fine små glas eller små porcelænskopper og top med frugt og evt. en lille top flødeskum.
- Nydes som et lille mellemmåltid eller dessert.
Chiafrø er små magiske sundhedsbomber fyldt med antioxidanter, omega 3 fedtsyrer, proteiner, kostfibre og kalk. De giver god energi og kan bruges til mange ting. Jeg bruger det fx. til Råsylt, eller marmelade og som en energiboosteri lidt juice. Husk at den anbefalede mængde er max 2 spsk. dagligt.
Skriv et svar