Forleden dag modtog vi 3 lækre kasser økologi fra Økovejen.dk . Deriblandt var der 9 kg røde æbler, som jeg vil bruge til frisk juice. Det har jeg lavet en lille portion af i dag. Resterne fra æblerne, æblepulpen blev brugt til æbleboller drysset med hakkede mandler og kanelsukker. De er et sikkert hit her i huset.
Jeg har en gammel opskrift på æbleboller som jeg har lavet lidt om på, godt inspireret af en sød kollega.
Opskriften giver ca. 14 godt store boller.
50 g smør eller rapsolie
50 g gær
4 dl vand
1 dl græsk yoghurt
1/2 dl sukker
1 tsk kanel
1 æg
3 dl grahamsmel eller groft mel
Ca. 1 liter hvedemel
4 groftrevne æbler med skræl
Det hele æltes sammen og hæver til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
Dejen formes til boller med 2 skeer, pensles med æg, drysses først med groft mandelmel og derefter med kanel sukker.
Bages ved 200 grader i ca. 20 min.
Skriv et svar