Godt nytår
Så blev det 1. januar 2020 og det bliver spændene hvad det nye år bringer af gode og positive ting ♥
Som altid giver denne årstid mig stort lyst at spise sundt og nærende. Efter en dejlig jul med lækker julemad, som jeg også altid ser frem til, så bliver jeg også meget hurtig træt af det.
Denne røde spidskålssalat var et frisk indslag til vores julefrokost i år og nu har jeg lavet den igen, for den smager så godt. Den kan laves både med rødkål og rød spidskål, idag blev det med sidste nævnte.
Jeg har fyldt salaten med alle mulige lækre sager. Salaten er lavet rødt i rødt og består af frisk rød spidskål, som er skåret tyndt ud. Heri har jeg blandet rød grape, lidt appelsin, røde druer, granatæble, saltede nødder og til sidst vendt salaten med en vinaigrette lavet af hvid balcamico, olivenolie og lidt ahornsirup. Jeg laver altid rigeligt med vinaigrette, som jeg hælder på en lille flaske, så har jeg til en salat mere for jeg laver den altid flere gange.
Frisk rød spidskålssalat fyldt med citrusfrugt:
- 1/2 rød spidskål skåret tyndt ud
- 1/2 stor rød grape skåret ud i små filet
- 1 sød appelsin skåret ud i små filet
- 1 stor håndfuld røde druer i halve
- 1 håndfuld granatæblekerner
- Saltede nødder
Vinaigrette:
- 4 spsk. hvid balsamicoeddike
- 4 spsk. olivenolie
- 3 spsk. ahornsirup
- Salt og peber
- Bland ingredienserne til vinaigrette og smag den til med salt og peber.
- Hæld lidt over den tyndskårne rødkålssalat og bland det godt.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og pynt med saltede nødder.
Skriv et svar