De her frokost muffins laver jeg ind imellem til min frokost, til madpakken og til min morgenmad. De smager både dejligt og mætter rigtig godt. Jeg laver dem af de grønsager som vi ofte har i køleskabet og det er en nem måde at få brugt de sidste rester på. Der er lige dele grønsager og æggemasse i. Denne gang havde jeg en hytteost, som også skulle bruges og det smager også rigtig godt i disse muffins.
Frokost muffins er utrolig lette at lave, det er bare at rengøre grønsagerne, skære dem ud og røre æggemassen sammen. Jeg valgte at bruge frosne broccolibuketter som lige fik et meget kort opkog inden brug. Det gør det ekstra nemt og jeg skulle ikke bruge tid på at rengøre broccolien. Husker man at tage broccolibuketterne op af fryseren i god tid sparer man også opkoget.
Jeg har brugt en muffinsform i silikone og den skal kun skylles i koldt vand inden brug, det er så nemt og det tager ikke lang tid at rengøre den efter brug.
De lækre frokost muffins har jeg valgt at lave vegetarisk, hvilket jeg oftest gør og af økologiske råvarer.
Frokost muffins, 12 stk.:
- 6 Æg
- 1 lille bæger Hytteost
- 150 g Broccoli, frosne små buketter
- 1 lille håndfuld frisk babyspinat
- 1/2 Rød peber
- 1 tsk gurkemeje
- Salt og peber
- Rengør grønsagerne og skær den røde peber ud i mindre tern.
- Bland æg og hytteost, tilsæt krydderier og pisk det godt sammen.
- Skyl silikoneformen i koldt vand.
- Læg lidt spinatblade nederst og fyld formen næsten halvt op med grønsager. Hæld æggemasse på, så det stadig er lidt plads op til kanten da de hæver sig lidt.
- Sættes i en 180 grader varm ovn i 20-25 minutter.
Skriv et svar