Frugtboller

Igår lavede jeg en omgang juice og boller med frugtrester.
Jeg lavede først juice af gulerødder og æbler da det var de rester jeg ville have i bollerne. Derefter fortsatte jeg med at lave juice af rødbeder, hvilket også kan bruges til boller. Jeg får ikke lavet juice så tit så jeg laver altid til et par dage, så må vitaminerne holde det de kan.

Til bollerne brugte jeg:

2 1/2 dl knækket hvede

5 dl koldt vand
2 1/2 dl græsk yoghurt 
2 1/2 dl kogende vand
1 brev tørgær
5-6 dl frugtrester, æble og gulerod
2 dl solsikkekerner
3 dl havregryn
1 tsk vaniljepulver
2 tsk salt
Ca. 950 g hvedemel
1 dl rapsolie
Det røres godt og har konsistens som havregrød.
Drys med ekstra solsikkekerner.
Dejen stod i køleskab natten over og første hold boller blev bagt i morges. Resten gemmes til lørdag og er der mere dej gemmes det til søndag. Det kan det sagtens. Jeg drysser med ekstra solsikkekerner når dejen stilles tilbage i køleskabet.
Bollerne formes med 2 skeer og solsikkekernerne er i bunden. Bages ved 200 grader i ca. 25 min.
Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2025 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title