Her i huset er ynglings bollerne “momseboller”. Jeg har bagt bollerne i rigtig mange år og det er altså blevet børnenes ynglings boller. Der er meget gods i bollerne og de er lavet af gode råvarer, men ikke så sunde da de er lavet med hvedemel.
Jeg prøver en lidt grovere udgave af idag, dog uden kerner da det ikke falder i alles smag;)
Til ca. 20 store boller har jeg brugt:
1 brev tørgær
6 dl koldt vand ( erstat ca. 2 dl til kogende vand for hurtigere hævning)
4 dl yoghurt naturel
1 dl rapsolie
2 tsk salt
1 tsk vaniljepulver
1 æg
200 g havregryn
10 g loppefrøskaller
80 g grahamsmel
100 g rugmel
650 g hvedemel
Det hele æltes godt og med fordel på maskine, hæver lunt til ca. dobbelt størrelse og formes til ca. 20 boller som hæver i 30-60 min.
Bages ved 200 grader i ca. 20- 30 min, alt efter størrelse og ovn.
Uhm… hybenmarmelade, det kunne jeg godt spise nu. Tak for deling af opskrift på marmeladen.
Dejligt at du kan bruge opskriften;)