Grove Squashboller

image

Der er det skønneste vejr og Kr. Himmelfartsferie, hvor heldig kan vi være. Vejrudsigten lover tilmed sol og varme langt hen i næste uge. Det skal nydes med morgenkaffe i orangeriet og gerne i nattøj,- jeg elsker de stille morgener med god tid til at nyde og slappe af. En tur i sommerhuset skal det også blive til og søndag holder vi fødselsdag for Simone som blev 24 år for nylig. Firetyve år, jeg fatter ikke hvor tiden dog er blevet af og det føles kun som et øjeblik siden at jeg lå der på Maria hospitalet med den sødeste lille rødtop i favnen. Hun skal fejres med søde gæster og lækkert kagebord, det bliver helt sikkert hyggeligt. Vi håber på det skønneste vejr så vi kan nyde kaffen udenfor og der skulle være ret gode chancer for der er lovet fuld sol og 22 grader.

image

Der skal bages boller og det bliver disse grove Squashboller som jeg også bagte i går morges. Dejen er hurtig lavet og er vores populære køleskabsboller. Lettere bliver det ikke og de er bagt længe inden man kan nå at køre til bageren efter morgenbrød. Squashen i dejen gør bollerne lækre og svampede, synes vi og uden at de er helt proppede med squash. Lidt men godt.

Ind imellem alle de hyggelige aktiviteter sidder jeg og læser om social inklusion som jeg jo er ved at tage en diplom i. Spændende læsning og temmelig meget, jeg skal lige vænne mig til at sidde stille, lytte og læse igen.

image

Grove Squashboller, dobbelt portion:

  • et drys tørgær, ca. 2/3 del pose
  • 1 l vand
  • 1/2 dl rapsolie
  • 4 tsk salt
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 5 dl grovvalsede havregryn
  • 2 spsk. loppefrøskaller
  • 1 dl hvedeklid
  • 2 dl fuldkornsdpelt
  • 11 dl hvedemel
  • 250 g fint revet squash
  1. Alle ingredienserne røres godt sammen i en skål som dækkes med film og stilles i køleskabet i  mindst 8 timer og gerne natten over. Dejen kan sagtens holde sig i op til 2 døgn på køl, jeg gør nogen gange det at jeg bager ca. halvdelen som boller og resten som madbrød på grillen. Så bliver det penslet med god olivenolie og drysset med groft salt og friske krydderurter.
  2. Bollerne bager med 25 % damp ved 225 grader i ca. 18 minutter. De kan sagtens bages i en almindelig ovn.

imageimage

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title