Kartofler

imageimage

Det er april og vejret er skønt, solen skinner og temperaturen stiger. Jorden er ved at være varm og det er nu tid til at så blomster og grønsager. Jeg er lidt bagud med at købe frø i år og må snart haste ud for at købe frø til majs, ærter, rødbeder, grønkål og sikkert mange flere. Jeg når det nok og inde i vindueskarmen står der fennikel og porrer som skal ud på et tidspunkt. Jeg har besluttet at lave en lille havedagbog så jeg næste år kan se hvornår jeg har plantet og sået de forskellige ting. Denne gang handler det mest om kartofler og vi har købt 3 slags; asparges, Sava og Nicola som kommer på forskellige tidspunkter.

image

Der er sat kartofler og de står nu sammen med henholdsvis morgenfrue og blomsterkarse. Det er gode naboplanter til dem og det bliver sikkert rigtig fint når det hele er vokset op. Blomsterfrøene er gemt fra sidste år og samlet inden frosten kom. Kartoflerne skal sættes ca. 15 cm dybt og ikke for tæt som jeg godt kan være slem til i højbedene. Da der stadig er risiko for nattefrost er højbedene dækket til med plastik, som skal af og på morgen og aften.

image

Der er købt nye pallerammer til højbede og de er nu sat på plads. De gamle kunne ikke mere og var helt møre så nye måtte der til. De er fyldt med rigtig god jord og formuldet hestemøg, det skal nok give kraft til de forskellige afgrøder.

image

Alting spirer og gror, vores lyserøde rodedendron er tidligt fremme og startede allerede i marts. I denne måned skal roserne beskæres og gødes. Måske der skal indkøbes nye roser og stauder. Jeg vil plante massevis af lavendel, det er så smukt og dufter skønt.

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2023 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title