For noget tid siden hentede vi en portion kyllinger på Hopballe mølle. Det er lækre majskyllinger som har langt bedre betingelser end traditionelle kyllinger og de er ikke fodret med GMO foder.
De smager bare bedre og derfor henter vi gerne en portion derude engang i mellem.
Det er store kyllinger og i aften skal vi have en på ca. 2100 g.
Jeg har fundet en opskrift frem som jeg har haft i mange år. Retten skal egentlig laves i en Rømertopf men denne kylling er for stor, så det må blive i en stor bradepande i stedet.
Til retten har jeg brugt:
1 kylling på ca. 2100 g
1 kilo kartofler i grove skiver
4 løg i grove skiver
Et drys salt og peber
1/2 dl olivenolie hældes over
Til kyllingen bruges:
1 stort bundt persille
4 fed hvidløg
1 økologisk citron
Salt og peber
2 1/2 dl fløde eller bouillon
Kyllingen gnides indvendigt med salt og peber og fyldes godt med persille, hvidløg i grove skiver og til sidst kommes en hel citron i og kyllingen lukkes med en kødnål. Den lægges ovenpå kartoflerne og fløden hældes ved.
Steges i ovn ved 200 grader i ca. 1 1/2 time alt efter størrelse på kyllingen.
Skriv et svar