Huevos Rancheros er en mexicansk ret som kan laves i et væld af variationer. Hvilket tidspunkt på dagen man spiser denne ret er også meget forskelligt. Egentligt er det oprindelig en ret der spises til morgenmad, men kan lige så godt spises til frokost som til aftensmad
Jeg har lavet min egen version af Huevos Rancheros med bl.a. forskellige bønner og frisk babyspinat. Huevos Rancheros er en ret som mætter godt og giver en god varme. Jeg valgte at lave den til aftensmad og lavede rigeligt så der også var til min frokost. Retten smager skønt, er sund og nærende samt både glutenfri og vegetarisk.
Det er ikke en ret der er færdig på 5 minutter, men til gengæld skal der ikke bruges meget tid eller kræfter på at bikse den sammen. Det er hurtigt gjort og mens den simre færdig med æggene i, tilberedes avokadoen i skiver som serveres til sammen med friske små tomater.
Huevos Rancheros 2-3 pers.:
- 1 løg i tern
- 2 fed hvidløg i tern
- 1/2 rød peber i tern
- 1 håndfuld babyspinat
- 1 ds. blandede bønner
- 1 ds. hakkede tomater
- 3-4 æg
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. st. koriander
- 1/2 æblecidereddike
- 1-2 modne avokados
- Salt og peber
- smagsneutral kokosolie
- Løg, hvidløg og peberfrugt svitses i kokosolien. Tilsæt de hakkede tomater og æblecidereddike sammen med krydderier.
- Kom den friske spinat i retten og kog til den er faldet sammen, rør det hele godt sammen.
- Lav 3-4 fordybninger i retten og slå et æg ud i hver. Læg låg på, skrue ned på halv styrke og lad retten små simre til æggene har sat sig. Drys med frisk hakket persille og server ♥
// Indlægget indeholder affiliate links.
Skriv et svar