De her langtidshævede boller er verdens letteste boller at lave og vi gør det ofte. Dejen røres hurtigt sammen og stilles herefter på køl. Vi laver oftest dejen om aftenen og bager bollerne næste morgen. Dejen kan sagtens holde sig i flere dage og man kan lave boller af flere omgange, så der fx er friske nybagte boller både lørdag og søndag morgen.
Jeg bruger udelukkende økologiske produkter og laver bollerne af de råvarer jeg har i skufferne. Som ekstra lækkeri på bollerne har jeg for nyligt bestilt lidt varer hos Stonebros i Århus. Jeg stiftede bekendtskab med deres lækre varer på Ingerlevsmarkedet i Århus og har for nylig til min store glæde fundet frem til deres netbutik. Kokoladen og kokoshonning er blandt mine favoritter og nydes på de nybagte lune boller ♥
Lune hjemmebagte boller, 12 stk.:
- 5 dl vand
- 1/4 dl rapsolie
- 1/2 brev tørgær
- 2 tsk salt
- 1/2 dl chiafrø
- 2 dl havregryn
- 2 dl groft spelt mel
- 5-6 dl hvedemel
- 1 håndfuld solsikkekerner til drys
- Alle ingredienser røres godt sammen i en skål, solsikkekerner drysses over. Dejen dækkes til med film og stilles på køl mindst 6 timer eller natten over.
- Dejen formes til boller med 2 skeer og kommes på en plade med bagepapir.
- Bollerne er bagt med 25% damp ved 180 grader i ca. 15 -18 minutter og kan også bages ved varmluft på 200 grader.
Skriv et svar