Så er det ved at være tid igen til at lave dejlig hjemmelavet hyldeblomstsaft. Her i huset bliver det lavet hvert år og nydt af alle. Vi laver kæmpe portioner og fryser det ned i flasker, så vi har til næsten hele året. Saften bliver nydt både kold og varm og er også skøn i enten hvidvin eller Cava.
Vi har hyldebærtræer i haven og i den nærliggende skov.
I søndags tog vi i skoven og på under en halv time havde vi plukket en hel kurv hyldeblomster.
Saften er sat i gang og er lavet af denne opskrift, som giver ca. 1,2 l saft.
20-30 hyldeblomsskærme
2 økologiske citroner i skiver
2 spsk. citronsyre
650 gr. økologisk rørsukker
1 l kogende vand
Hyldeblomstskærmene klippes til og kommes i en skål, citroner i skiver og citronsyre lægges ved,
vand og sukker koges op og hældes derefter over.
Saften trækker i 4 dage og der røres i den af og til.
Derefter sies saften, hældes på flasker og fryses.
I år har vi sat ca. 7,5 portion igang og det giver ca. 9 liter ren saft.
Skriv et svar