I år har stikkelsbærbuskene nået en fin størrelse og frugterne er fine og store.
Jeg har lavet lidt stikkelsbærgele af umodne bær og resten får lov til at modne og til den tid må jeg afprøve forskellige opskrifter.
Jeg synes at det er skønt med mange forskellige bær og frugter i haven og disse dyrkes økologisk.
Jeg gør mig meget umage med at vi også får smagt på og spist af de forskellige frugter.
Stikkelsbærgeleen er lavet efter denne opskrift.
1 kg grønne og umodne stikkelsbær
1/2 l vand
Stikkelsbær koges med vandet indtil bærrene brister og koger lidt ud.
Det hældes i et rent klæde over en sigte og drypper af natten over.
Dagen efter måles saften og koges med rørsukker.
Der bruges lige dele saft og sukker. Saften koges til den kan bestå geleprøven.
Derefter hældes geleen på rene atamonskyllede glas. Et viskestykke lægges over og det står natten over. Herefter lukkes glassene og opbevares køligt og mørkt.
Skriv et svar